Nagyon szeretem a pasztinákot, az édesebbik fajtát. Hatalmasak az idén. Megpucoltam és karikákat vágtam belőle, aztán meg megfeleztem, hogy jobban beférjenek a serpenyőbe. Tettem egy kis olajat alá (ha csak magamnak készítettem volna házi zsírt használtam volna), megsóztam, szórtam rá a saját bazsalikom szárítmányomból, és mindkét oldalát megsütöttem, ilyen "égetten" szeretem. Nagyon jó zsenge gazok vannak a kertben, kiszaladtam gyűjtögetni. A kerek repkény, erdei mályva, cickafark, csalán, mezei sóska, pitypang leveleket apróra vágtam, mint a petrezselyem zöldet szoktuk és pellérdi házi tejfölbe kevertem.... aztán jól nyakon öntöttem a pasztinákot vele. Kiszaladtam még díszítésért, cickafark levelek és törpe rózsa virág került még rá.