Receptkereső

A receptötletek a Facebookra az elmúlt 10-12 évben feltett ételekhez kapcsolódó írásaimból vannak összegyűjtve, a fűszerük a sajátélmény.

Porcsinos csiga

Dédi szerint nem vasárnap a vasárnap, ha nincs süti. Egy bökkenő van, hogy unoka is van a háznál, aki viszont focizni akar. Végül megegyeztünk, bedagasztottunk, aztán foci... Kiszaggattuk, betekertük, elvágtuk... mindenféle kívánságot figyelembe vettünk - lett kispogácsa, nagypogácsa, lapospogácsa, porcsinos csiga, kis cipó..., be a sütőbe és ismét jöhetett a foci... csak kicsit égettük meg :)

porcsinos csiga1

 

 

 

 

 

 

 

       porcsinos csiga2

 

 

 

Kelt tészta: fél kg liszt, egy vaj, egy tojás, egy deci tejföl, egy deci tejben felfuttatott fél élesztő. csigatöltelék: 10 dkg reszelt sajt és egy decinyi télire eltett porcsin. A kinyújtott tésztára rászórtuk a sajtot és a levéből kifacsart porcsint és feltekertük, csigákat vágtunk belőle, a tetejét megkentük tojással. Nagyon finom lett!

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.