Hozzávalók - a tésztához: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, fél liter tej, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál só, - az öntethez: 6 tojás, 4 dl tejföl, pici só - a mártáshoz: 6 dl tejföl, csipet só és valami ízesítő: medvehagyma, fokhagyma, bazsalikom, lómenta, oregano ...
A tésztát megdagasztjuk, egy órát kelesztjük, közben folyamatosan fűtjük a kemencét gallyakkal (vagy előkészítjük a sütőt . A megkelt tésztát három fele osztjuk és mindegyikből tepsi hosszúságú kettes fonatot készítünk, a tepsiben is kelesztjük egy keveset. Mielőtt betesszük a kemencébe, ráöntjük a tojásos-tejfölös öntetet. Megsütjük, aztán a mártásba tunkolgatva megesszük. Nem találkoztam még olyan emberrel, akinek ez nem ízlett volna.