Természetesen mezei sóska - a kerti nem tud versenyezni vele ízben. Szerencsére tele van vele a turistaházacskák környéke és egy kicsit beljebb lépve az erdőbe, Hagymaszagú kányazsombor is van, éppen zsenge, az egész hajtáscsúcs jóízű. Engem nem hagymára, hanem tormára és retekre emlékeztet. A tót sóska anyukámtól (a déditől) van: fokhagymás rántás, beledobva a felszecskázott sóska, felöntve vízzel. Amikor felforr tojásokat csurgatunk bele egészben, óvatosan alákeverünk, hogy ne ragadjanak le és ne essenek szét. A végén tejfölös habarást kap, ja és van benne egy kis só. Sült házisonka illik hozzá. Eddig a hagyományok, amiből hagyományos íz lesz A kányazsombort pedig frissen teszem bele, jól megy az íze hozzá. Hidegen is és melegen is finom. Ez a sóskafőzelék napokig eláll a hűtőben és jó rájárni, nyáron nagy melegben jól hűsít.