Receptkereső

A receptötletek a Facebookra az elmúlt 10-12 évben feltett ételekhez kapcsolódó írásaimból vannak összegyűjtve, a fűszerük a sajátélmény.

Medvehagymás piritóskenyér

medvehagymas piritos

Lecsós téli fülőkés pirítós kenyér medvehagymával és egy kupica körte pálinkával. A fülőkét leforráztam (csak egy pillanatra), apróra vágtam, liba zsíron megdinszteltem és a tavaly befőzött lecsóból (aki, ügyesen dugdossa a kamrában, annak még van ilyen :)) tettem bele hasonló mennyiséget, mint a gomba, elkevertem, összemelengettem és kenyérre kentem. Töltöttem egy kupica pálinkát, beletettem egy-két medvehagyma levelet, mellé a kenyeret és lefényképeztem. Aztán ide ültem a géphez, hogy jó falusi vendéglátóként adjak valamit a marketingnek. Felhajtottam a pálinkát (ezt egyébként Szabó József Iosiftól tanultam, szerinte a medvehagymához elengedhetetlen) és most eszegetem a kenyeret, és harapom a medvehagymát. Nem rossz. Mint a királyok. Hát ezért is érdemes falun lakni. Vagy igazi falusi turizmusban nyaralni. Bár nyáron felénk inkább csak vargányákba, meg porcsinokba lehet belefutni, de azok se rosszak.

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.