Receptkereső

A receptötletek a Facebookra az elmúlt 10-12 évben feltett ételekhez kapcsolódó írásaimból vannak összegyűjtve, a fűszerük a sajátélmény.

Kucsmagombás gazleves

kucsmagombas leves

 

Először a kucsmákat megfőztem fokhagymás, sós lében és 20 perc után kivettem. Aztán a lébe beletettem a felaprított szárakat és egy krumplit feldarabolva, főztem vagy 10 percet, aztán beletettem a felaprított csalánt és medvehagymát és főztem még tíz percet. Összeturmixoltam. Beletettem a kucsmákat és az apróra vágott sárgarépát. A sárgarépát savanyúságnak tettem el ősszel cseresznyepaprikával, zöld paradicsommal és hagymával. kellemesen csípős, nagyon szeretem a hasonló levesekben. Pitypanggal és százszorszéppel díszítettem. A dédi nem nagyon szereti a gazleveseket, de ez neki is ízlett

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.