Lassan-lassan tapasztalgatom, hogy mit enged meg a testem, mit tudok enni. Nagyon hiányzik a tészta. A hagyományos fehér lisztes tésztából alig tudok enni egy keveset, hogy ne érezzem a gyors felszívódás kísérő jelenségeit magamon. Még a télen egy nagyon finom pörkölt-nokedli kombó totál kiütött.
Keresem a készen kapható tésztákat. Találtam egy "Körettészta" nevűt, nagyon ízlett és simán meg tudtam enni. Nem tudom melyik boltban vettem, még nem leltem meg újra, úgyhogy a Herbáriában találhatók közül kiválasztottam a legszimpatikusabbat, a Diabestart és ebből készült a mai ebéd.
Az a tervem, hogy Pécsett a Citrom utcában, az Emberség Erejével Alapítvány klubhelyiségében elindítom a CSECS-et, a Cukorbetegek Segítő Csoportját. Mi cukorbetegek magunknak hozzuk létre és ötletekkel segítjük egymást, hogy könnyebben tudjunk finom, változatos diétát kialakítani a mindennapokban. Kirándulásokat szervezünk magunknak a Mecsek gyönyörűséges vadonjában, piknikezünk, jókat beszélgetünk .... és minden olyat csinálhatunk, ami jól esik nekünk.
Recept: Amíg a tészta főtt, egy serpenyőben parányi szalonnát és sonkát pirítottam. Amint bezsírosodott a lábas alja vékony csicsóka karikákat dobtam bele, majd rebarbara darabkákat, végül a friss petrezselyemzöld- bazsalikom - porcsin - pici rozmaring,vadmenta csócsálmányt is rádobtam és átforgattam. Beleszedtem a tésztát, rászórtam a házi túrót tejfölt és ezzel is átforgattam. Aztán úgy gondoltam, hogy ennyire nem tésztázhatok be egyszerre és enyhén savanyú főtt céklával fogom enni...... és bejött, jó a közérzetem. :) A díszek és egyben gyógy-fűszerek: Cickafark virág, vadmenta levelek és muskátli virág.