Tegnap egy fogadásra készült. Hidegen sajtolt ormánsági helyitermék olajon hagymát és sárgarépát pároltunk.... és a többesszám tényleg igaz, mert a helyi "szakácstanulók" segítettek. Élveztem a közös főzést velük, nagyon tetszett a lelkesedésük, a koncentrálásuk, a "had csináljam én".... utána felöntöttük vízzel, megsóztuk és felforraltuk, aztán beledobtuk a gazok egy részét : csalánt, fekete nadálytőt, gyékényt, medvetalpat, szulákot, sóskát, libatopot és porcsint, aztán tejföllel behabartuk, és a végén még kevertünk bele porcsint, újra felforrt és bele tettük a zöldségzöldet és még egyszer megkóstoltuk és még tettünk bele sót...... azt mondta az egyik résztvevő a fogadáson, hogy nem is gondolta volna, hogy gazokból ilyen könnyű, finom, hűsítő nyári levest lehet főzni.