Az egyik kedvenc: a zsírban lesütött medvehagyma. Nálunk együtt készül a szárítottal. A medvehagymát nehéz szép zöldre szárítani, mert mindig visszanedvesedik a levélnyélen és a középső vastag éren keresztül. Ezért úgy csináljuk, hogy kivesszük ezt a medvehagyma levél közepéből és csak a vékony részeket szárítjuk összedarabolva. A fennmaradó levélalkatrészeket feldaraboljuk apróra és kővágótöttösi házi zsírban addig sütjük, amíg minden nedvesség elpárolog, a színe sötét zöldre vált, ekkor még további zsírt olvasztunk bele és forrón két decis dunsztos üvegekbe tesszük, kupakkal lezárjuk. Ha kihűlt, a hűvös kamránkban tároljuk. Nem tudom mi a szavatossági ideje, mert soha nem marad belőle következő évre. Egy évet biztos tud. Csak elővesszük nyáron, ősszel, télen és kenyérre kenjük. Nagyon finom