avagy Rebarbarás nyúl brassói Pécsről
Kár, hogy csak idén találkoztunk össze. Milyen szép éveket tölthettünk volna már együtt.... lényeg, hogy már megvagyunk egymásnak. Én gondoskodok rólad, te gondoskodsz rólam. Nemcsak a citromtól, ecettől, joghurttól, tejföltől lesz kellemesen savanykás valami, hanem tőled is, ráadásul egészségesen. Egyszerre vagy mérgező és színes-ízes, mint minden szerelem. :) A mérgező leveled nem kell, annál inkább a nyeled, a szárad, az ízed. Szükségem van a roppanós rostodra, értékes flavonoidjaidra,polifenoljaidra, bár a vörösborból is szeretem. :) Nyugi, nem csábulok el, vitaminjaid, ásványi anyagaid, savaid is jól jönnek nekem. Tudod a kémia, én a savaid miatt szeretlek legjobban :)
Recept
A nyúl húsos részeit, kis csontos is lehet benne, felaprítjuk 4-5 cm-es darabkákra, besózzuk. Zsíron, szalonnán, olajon (szabad a választás)serpenyőben sütjük, a nedvében fedő alatt pároljuk, ha öregebb, időnként kis vizet is öntünk rá. Köménnyel, kis borssal, sok foghagymával fűszerezzük. Amikor már jól megpárolódott sárgarépát, pasztinákot, egy kis csicsókát karikázunk bele, majd krumplit kockázunk közé, majdnem készre sütjük, akkor beletesszük új szerelmemet és végül egy nagy csokor petrezselymet is beleaprítunk. Tálaláskor, még frissen is csókolózunk.:) Hogy szép is legyen a tányérunk és még fokozzuk a harmóniát megszórjuk százszorszéppel és vasfűvel(ne túlozzuk el, mert kicsit kesernyésen fűszeres)
Mindig visszautasítom, ha le- vagy felboszorkányoznak, de ez teccik:
"Ha létezik olyan dolog, amivel leginkább azonosítani lehet a boszorkányokat - leszámítva a seprűt, a fekete macskát és a gőtemájat - akkor az a verbéna, avagy magyaros nevén a vasfű." :) :)