Receptkereső

A receptötletek a Facebookra az elmúlt 10-12 évben feltett ételekhez kapcsolódó írásaimból vannak összegyűjtve, a fűszerük a sajátélmény.

Medvehagymás gazsaláta

gazsalata

 

Tegnap a kóstolón nem ettek meg mindent, így jutott belőle a mai ebédhez egy kis saláta. Medvehagyma, sóska, saláta boglárka levél és virág, zamatos turbolya, erdei snidling, kerti foghagyma, édeskömény levél, citromfű és menta levél, pásztortáska virágos hajtás, cickafark l., lándzsás útifű l., pitypang levél és virág, csalán, galaj, mezei sóska, ibolya, júdásfüle gomba... Mindet felszecskáztam, megszórtam apróra kockázott tőttősi bazsalikomos bocisajttal (ezt tegnap fedeztem fel és vettem Szőlősön) és tettem rá egy kis tejfölt is, az ibolyákat a tetejére szórtam. Fenséges volt

             A honlap nem készülhetett volna el Nagy Balázs túratársam baráti segítsége nélkül, aki hallatlan türelemmel viselte a sztrókosan össze-vissza gondolkodó    "megrendelő" hol így legyen, hol úgy legyen" változtatási kéréseit, a "gondolok egyet, telefonálok és azonnal szeretném"-et.