Itt éppen a kapros-joghurtos gazlevest díszítik az erdei mályva virágai. A papsajt ízére a korosztályom tagjai biztosan emlékeznek, sokszor hasaltunk a fűben és pucolgattuk le a külső levelet, hogy hozzáférjünk a benne rejlő finomsághoz.A mályva cserje virágai is ízletesek és jól mutatnak a salátán, a tortán.... Rájuk még egy kicsit várni kell, de a bimbóban már ott lapulnak és a bimbó is nagyon finom. Pénteken a vendégeinkkel kóstolgattuk a kertben mindenki megelégedésére. A külső, szárazabb levelet lebontottuk a bimbóról (mint a papsajtnál) és így eszegettük..... Teának is finomak, száríthatunk mályvarózsa, festő mályva virágot is, kellemes ízt és szép színt adnak a téli teáinknak, frissen a limonádéban is jól mutatnak..... Ha az udvarunkban nem nyírjuk csutkára a füvet, hanem figyeljük, hogy hol mi bújt ki és körbe kaszáljuk, hogy meg tudjon nőni, akkor sok szín, íz fogja gazdagítani az életünket.